Otirači: topla dobrodošlica i dekorativno osveženje enterijera

Ako do sada nista imali nameru da izvodijte malo više novca kako bi Vam otirači u kući i ispred ulaznih vrata duže trajali, mi Vas pozivamo da razmislite još jednom. Pre svega, otirači su tu da Vas svakog dana isprate i dočekaju, kao i da budu funkcionalni, brzoupijajući i da imaju mogućnost efikasnog čišćenja obuće, kako ne biste trošili vreme na ovu aktivnost u zimskom i jesenjem periodu. Takođe, otirači u kuhinji i kupatilu za tili čas mogu osvežiti Vaš enterijer, te bi bilo dobro da razmislite i ovim prostorijama. Srećno u izboru, a mi Vam dajemo savete i kako da ga sprovedete.

Dobrodošli kući: otirači koji će Vam ulepšati dan

Pravo je vreme da Vas oraspoložimo: otirači mogu da Vam ulepšaju baš svaki dan! Ne verujete? U svetu i kod nas postali su pravi hit otirači sa različitim pozitivnim i duhovitim porukama, tu da dočekaju i isprate i izmame osmeh na lice Vama i Vašim gostima. Takođe, ovakvi otirači nisu samo kreativan i estetski momenat prostora, već dolaze i u takvim varijantama u kojima se prave od specijalnih tkanina koje imaju veliku moć upijanja i rade se u rebrastim verzijama, kako bi se sva prljavština sa obuće lako skinula.

Otirači iz ove kategorije najfunkcionalniji su za stanove, u kojima se deo vlage i prljavštine ostavlja već ispred ulaza u zgradu. Ako imate kućne ljubimce, vodite računa i otome da nabavite neke dodatne otirače koji Vam mogu pomoći nakon šetnje sa Vašeim krznenim članom porodice.

Funkcionalnost otirača za kuće

Sa druge strane, otirači za kuće moraju biti pažljivije birani. Igra i šetnja u dvorištu, kao i rad u bašti, mogu zahtevati veoma prljavu obuću, te je važno ovom prilikom najpre misliti na funkcionalnost. Zato je važno da otirači za kuće budu izrađeni od metala ili gume, kako bi se sva vlaga i prljavština efikasno odstranila. I ovde birajte tako da otirači dođu sa rebrastom ili uopšte teksturnom površinom, koja pomaže odstranjivanje blata ili prašine. Po sličnom mestu, obratite pažnju i ako su Vam potrebni otirači za građevinsku firmu ili slične poslovne prostore u kojima se deo posla obavlja napolju, kako biste što više iskoristili njihovu praktičnost.

Otirači za kupatilo i kuhinju

Kada se nađu u kući, odnosno stanu, u samom enterijeru otirači mogu napraviti velike promene. tako se otirači koji se nađu u kupatilu mogu u značajnoj meri pokazati kao neophodni upijači vlage, pogotovo u onim prostorijama u kojima nema mogućnosti prirodnog provetravanja. U tom slučaju, otirači za kupatilo trebalo bi da budu birani bilo što deblji – od tkanine, ili pak plastični ili gumeni, kako bi se lako odstranili i vratili na svoje mesto pre i nakon tuširanja. Vodite računa i o njihovoj higijeni, jer nije dobro da dugo stoje vlažni, te ih redovno čistite i perite kako biste održavali svoj prostor urednim.

Za one kuhinje koje odlikuje minimalizam i kontrasti, otirači u vidu manjih krpara ili pak manjih tepiha mogu biti pravo rešenje. Postavljeni ispred sudopere ili radne površine, oni će značajno utopliti prostor i udahnuti mu potpuno nov šarm. Zato se nemojte dvouimiti oko njihove nabavke!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *