Selidbe pripreme

Kod selidbe svakako najvažnija stvar je dobra priprema, jer od toga zavisi koliko ćete se namučiti u toku same selidbe. Selidba nije samo promena stana, to je kompletna promena nekih životnih navika koje su vezane za jedno mesto i prelazak na drugo. Zato morate sve to odraditi i u dokumentima da ne bi kasnije plaćali kazne.

Selidba nije samo fizički promena adrese

Uzmite jednu fasciklu i nju spakujte sva vaša dokumenta, bilo da su vezana za stan, ili lično za vas i vaše članove porodice (izvodi iz KD i MKR, venčane listove, račune, pasoše i ostala dokumenta.

Kada pakujete stvari u kutije, treba vam kutija koja je prioritet nad svim kutijama. Tu se nalaze stvari koje će vam prve biti neophodne u novom stanu. Ono što vam je potrebno da normalno funkcionišete dok se još niste raspakovali. Možete i za svakog člana domaćinstva spakovati posebno.

Odredite sto pre datum selidbe

Pokušajte što pre da odredite datum svoje selidbe. Uzmite u obzir i faktir vremenskih prilika, pročite malo vremensku prognozu. Sigurno je lakše seliti se po lepom vremenu. Kada vam agencija dođe na besplatnu procenu (što smatramo da je obavezno) pokušajte da što preciznije dogovorite vreme i satnicu selidbe.

Selidbe su prava prilika da se rešite viška stvari. Kod selidbe najviše vremena se potroši na pakovanje stvari i njiho raspakivanje, raspoređivanje. Da li gubiti uzalod vreme na stvari koje ste skoro i zaboravili da imate. NIste ih koristili godinama. Selidbe su najbolji trenutak da se rešite viška stvari – pravac deponija, skora svaka agencija za selidbe radi i odvoz stvari na deponiju.

Једно мишљење на „Selidbe pripreme

  1. Повратни пинг: Jeftine selidbe u Beogradu | Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *